استفاده از هدستهای واقعیت مجازی (VR) علیرغم قابلیتهای جذاب، میتواند تهدیدی برای سلامت سیستم عصبی ما باشد. زمانی که کاربران در محیط ساختگی این دستگاهها قرار میگیرند، فاصله اجسام از خودشان را متفاوت از واقعیت میبینند که نشأتگرفته از تأثیر عوامل خارجی محیط سهبعدی و مجازی هدست بر درک انسان است. همچنین استفاده از این هدستها در اسکیتسواری یا رانندگی میتواند سناریوهای غیرمنتظرهای را رقم بزند و شما را در حالتی دیگر مانند رانندگی با ماشین دلخواهتان قرار دهد.
علاوهبراین، از دید هدستهای VR، اجسام ممکن است دچار تغییراتی در ابعاد، رنگها و نوع حرکتشان شوند و همینطور رندرهای ویدیویی آنها، نمیتوانند با سرعت پردازش مغز و چشمانمان تطابق پیدا کنند. پس نتیجه میگیریم که با وجود قابلیتهای هیجانانگیز، درک محدودیتهای این هدستها و آسیبهای آنها برای داشتن یک تجربه لذتبخش ضروری است. در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم و پیرامون تأثیر هدستهای VR در تجربه کاربران از واقعیت صحبت میگوییم. تا انتها همراه دیجیاتو باشید.
اختلال در امور روزمره
مهم نیست چه مدت زمانی را با هدستهای VR میگذرانید؛ زیرا با هر بار استفاده از دستگاه، میتوانید آسیبهای احتمالی و مشکلات آن را احساس کنید. تیم تحقیقاتی بیلنسون (Bailenson) برای بررسی این موضوع، چند روزی به استفاده از متا کوئست ۳ و اپل ویژن پرو، دو هدست واقعیت مجازی محبوب بازار، مشغول شدند و تلاش کردند تا فعالیتهای روزمره خود را همزمان با حضور این دستگاهها روی چشمانشان انجام دهند. البته که در کنار آنها یک راهنما نیز حضور داشت تا از برخورد کاربر با دیوار یا سایر اجسام سخت جلوگیری کند.